Premijera opere „Seviljski berberin“

predstava Svet

Scena iz predstave „Svet“

Na repertoaru Narodnog pozorišta u februaru možete pogledati sledeće predstave:

 • 2. februar, 20h: „Svet“ po tekstu Branislava Nušića, u režiji Milice Kralj; u predstavi je prikazan pokušaj jednog skromnog i patrihajalnog čoveka da sačuva integritet i samostalnost svog žiovota i života svoje porodice od „sveta“, od svih malograđana i građana koji se lažno dobronamerno, a u stvari gotovo pakosno upliću u tuđi život.
 • 4. februar, 20h: „12 gnevnih žena“ po tekstu Jelene Mijović, u režiji Ivana Vukovića;u pokušaju da donesu jednoglasnu odluku  krivici optuženog, 12 porotnica otkriva publici svoje dileme, stereotipe sa kojima se bore, najintimnije tajne, lične tragedije i sudbine.
 • 6. februar, 20h: „Šoferi“ po tekstu Lasla Vegela u režiji Milana Neškovića; ovaj kompad specifičan je jer pripada istovremeno dvema tradicijama: našoj komediografskoj struji u kojoj ordiniraju agenti, panduri i žbiri, a takođe i srednjoevropskoj tradiciji pozorišta apsurda. Radnja je smeštena u 1974. godinu, ali ova predstava tu prošlost menja distopijskim svetom bliske budućnosti.
 • 10. februar – od 12 do 14 sati posaetioce očekuju Otvorena vrata Narodnog pozorišta, dok od 20 sati možete pogledati predstavu „Veliki manevri u tijesnim ulicama“ po tekstu Iva Brešana, a u režiji Ivana Vukovića. Zaplet predstave,čija je radnja smeštena u Šibenik 1920. godine, počinje kada student Lujo odluči da napravi psihološki eksperiment i proveri da li je moguće ubediti čoveka da je ono što nije, odnosno da je njegov život samo san.
 • 12. februar, 20h: „12 gnevnih žena“
 • 14. februar, 20h: „Edmund Kin“ po tekstu Hadija Kurdića, u režiji Irfana Mensura; predstava čiji je glavni lik veliki glumac i zavodnik Edmund Kin; ovo je uzbudljiva, inspirativna i divna priča o glumcima, u kojoj se Kin, romantik, ekscentrik, narkoman, alkoholičar, junak, bori za sve one ideale i vrednosti koje se i danas zaboravljaju i zapostavljaju.
 • 20. februar 20h: pretpremijera opere u dva čina „Seviljski berberin“, po tekstu Đoakina Rosinija, u režiji Ivana Vukovića. Dirigent je Milena Injac, a u predstavi učestvuju Simfonijski orkestar u Nišu, Fakultet umetnosti u Nišu i Hor Fakulteta Umetnosti
 • 23. februar, 20h: premijera opere u dva čina „Seviljski berberin“
 • 24. februar, 20h: „Draga Jelena Sergejevna“ po tekstu Ljudmile Razumovske; Ovo je uzbudljiva drama koja problematizuje odnose između učenika i nastavnika osvetljavajući čitavu pozadinu koju tvore društvo i roditelji, kao i njihove lične ambicije i životna očekivanja.
 • 25. februar, 20h: „Šoferi“
 • 26. februar, 12h: predstava za decu „Ale i bauci“, za koju je koreografiju i koncept uradila Isidora Stanišić – gostovanje Bitef teatra
 • 27. februar, 20h: „Don Žuan“, koreografija Maše Molar, gostovanje Bitef teatra
Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *