Preformulacija – nije festival, nego grad Vudstok?!

Posle informacije da je zaječarska Gitarijada dobila franšizu Vudstoka, koju je najpre objavila tvbest.rs, a u celosti preneo i naš portal, na kraju se ispodtavilo da je je u pitanju bratimljenje gradova Zeječara i Woodstock-a, a da će to na kraju rezultirati dodatkom u nazivu poznatog festivala iz Zaječara – Gitarijada by Woodstock!

Od franšize, dakle ni f, a ni od toga da predstavnici festivala Vudstok, a ne grada, budu u žiriju 48. Gitarijade, što je producent Gitarijade Marko Jeftić tvrdio u razgovoru sa novinarima B92.

Nakon najava organizatora zaječarske Gitarijade da su dobili pravo korišćenja imena Vudstok, organizatori legendarnog festivala iz 1969. Džoel Rosenman i Majkl Lang tvrde da nijednom festivalu u Srbiji nisu dali pravo korišćenja tog imena, objavio je B92.

Nakon toga na sajtu Gitarijede objavljeno je, između ostalog, sledeće:

„Ova poseta rezultirala je potpisivanjem predloga ugovora o bratimljenju Woodstock-a i Zaječara koji definiše ulogu Woodstock-a u kulturološkoj razmeni dva grada, rekao je producent Gitarijade Marko Jeftić i dodao da će zaječarski festival od sada nositi naziv Gitarijada by Woodstock. On je dodao da očekuje da će ovaj naziv zaječarskom festivalu dati nova krila koja će pomoći njegovu bolju promociju van granica naše zemlje.“ stoji u saopštenju na sajtu Gotarijade.

Saopštenje u celosti možete pročitati OVDE!

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *