Predstavljanje Nišvila u Beogradu

U nedelju, 2.decembra od 20h u akciji decentralizacije kulture „Nišville u Beogradu“, održaće se pet koncerata i dve izložbe u velikoj dvorani i foajeu Sava Centra u Beogradu.

U velikoj dvorani Sava Centra nastupiće Nišville Big Band sa dirigentom Dr. Dragoslavom B. Petrovićem, bend Eyot, srpski jazz sastav naširoko poznat u međunarodnim okvirim i grupa Gipsy Kings sa osnivačem Pakom Balardom, ovogodišnjim dobitnikom Nišville Grand Prix festivala „Šaban Bajramović“ za fuziju džeza sa drugim muzičkim pravcima.

Takođe, u foajeu Sava Centra nastupaće Nišville Youth Orchestra, nastao kao deo evropskog RYCO projekta Sarajevo – Niš – Tirana i Jayus Jazz, sekstet koji će otvoriti naredno, jubilarno 25. izdanje Nišville jazz festivala.

Pored koncerata, posetioci će u foajeu Sava centra videti i izložbu slikarskih radova učesnika umetničke kolonije „Art to go jazzy“, održane za vreme ovogodišnjeg Nišvila, kao i ilustracije strip autora ovogodišnje „Striporame“.

Iz organizacije se nadaju da na ovaj način skrenu pažnju ministrima i poslanicima Skupštine Srbije na jedan od najvećih umetničkih festivala Srbije i jedan od deset najboljih evropskih festivala po oceni Gardijana, te da Nišvilu obezbede značajniju podršku države.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Sava Centra i na svim prodajnim mestima u mreži CS Eventim po cenama od 1.800, 2.300, 2.800 i 3.800 dinara od srede, 31.oktobra 2018.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *