Predstava u Pozorištu lutaka kakvu do sad niste videli

Foto: Pozorište lutaka Niš

„More mašte“ Foto: Pozorište lutaka Niš

Predstava i lukte kakve ne postoje ni u jednom lutkarskom teatru u Srbiji biće predstavljeni u Nišu. Plodove saranje, koja je obnovljena nakon 8 godina, bugarskog profesora Bonja Lungova i niškog Pozorišta lutaka publika će imati čast da vidi u predstavi „More mašte“ u ponedeljak 5. septembra sa početkom u 20 sati kada se i otvara nova pozorišna sezona.

„More mašte“ je muzički spektakl sa improvizovanim lutkama, lutkama koje nastaju u nekoliko sekundi pred gledaocima koji će biti vođeni muzikom u neverbalnoj predstavi.

„Ovu predstavu doživljavam kao drugi diplomski. Podseća nas, glumce i glumice, da je predstava kolektivni čin i to mnogo godina nakon akademije. Ovo je pravo osveženje“, podelila je svoje utiske na današnjoj konferenciji za medije Nataša Ristić, jedna od glumica u „Moru mašte“.

Oduševljenje je bilo očigledno i kod glumca Stefana Mladenovića koji do sada nije sarađivao sa Bonjom Lugovim.

„Čini mi se kao da smo sarađivali i pre. Svi smo jedna celina, to će i publika videti. Bukvalno delamoi dišemo zajedno, sve ide na ritam, osećaj. Prezadovoljan sam“, rekao je Mladenović.

Pripremanje predstave bilo je zahtevno, kako psihički tako i fizički. Pored toga što su dnevno probali i više od 10 sati svako je izgubio po_MG2_5183-001 nekoliko kilograma.

„Izazov je bio i nama i glumcima, ali je rađena sa mnogo duše. Verujem da će publiku izazivati da usmeri sve veću pažnju na to šta sve može da se desi sa lutkama koje nastaju pred njihoim očima“, podelio je utiske sa proba i očekivanja reditelj i scenarista Bonjo Lungov.

Među numerama koje su deo predstave je i čuvena „Niška Banja topla voda“ koju je odabrao Konstantin Karakostov koji je takođe bio zadužen za obradu muzike, rekvizite, lutke i pripremu scenskog materijala.

„Predstava je vrlo emotivna. Plakala sam kada sam je prvi put videla u toku probe u potpunom mraku, do tada sam je gledala po svetlosti i bez obzira bila oduševljena. Uloženo je mnogo truda i rada i vredelo je jer sada imamo sve tehnike koje obuhvata jedan moderni teatar. Mnogo smo naučili od Bonja i Konstantina“, podelila je svoje utiske direktorka pozorišta Ivana Savić koja je bila zadužena za kostime.

Osim pohvale na račun tima koji je radio predstavu podelila je i radost jer će krov Pozorišta lutaka biti saniran do kraja godine zahvaljujući Naftnoj industriji Srbije. Očekuje se da krov, koji godinama unazad prokišnjava i remeti održavanje predstava, bude popravljen najkasnije do decembra dok ne stigne prvi sneg.

Do kraja godine Pozorište lutaka će odigrati dve predstave u Herceg Novom i učestvovati na još četiri festivala: „Mali Joakim“ u Kraljevu, „Pozorište Zvezdarište“, na 47. susretima profesionalnih pozorišta u Beogradu i na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banja Luci. Osim kostovanja 25. decembra će niški lutkari biti domaćini japanskog teatra „Dora“ iz Tokija.

Cena ulaznice za pozorišne predstave je nepromenjena, iznosi 200 dinara, a ukoliko ne stignete da predstavu „More mašte“ pogledate 5. septembra možete to učiniti 8. (18:00) ili 11. septembra (11:30) kada su prva i druga repriza.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *