Predavanje “Novosti iz našeg (kosmičkog) komšiluka” danas na PMF-u

Foto: http://alfa.org.rs

U četvrtak, 18. aprila, sa početkom u 20 časova, Astronomsko društvo ”Alfa” i Departman za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu organizuju predavanje „Novosti iz našeg (kosmičkog) komšiluka“. Predavač će biti prof. dr Dragan Gajić, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

Snažan i brz razvoj astronomskih nauka doveo je do toga da se gotovo svakodnevno dobijaju nove informacije o Sunčevom sistemu, tako da se slika o njemu stalno upotpunjuje. Neke od tih informacija determinišu potpuno nove teorije o procesima na Suncu i unutar Sunčevog sistema. Najnovije vesti iz Sunčevog sistema povod su za ovo predavanje, na kome će prof. Gajić govoriti o otkrićima novih satelita, sveprisutnosti vode, čak u sva tri agregatna stanja, novim transneptunskim objektima neuobičajenih karakteristika, objektima koji su dospeli iz međuzvezdanog prostora, itd.

Predavanje će biti održano u amfiteatru Prirodno-matematičkog fakulteta. Ulaz za sve zainteresovane je slobodan.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *