Predavanje namenjeno ljubiteljima ekologije

50 godina IUCN crvene liste i 5 godina aktivne zaštite u NišuLjubitelje ekologije u sredu očekuje predavanje povodom dva jubileja – pedeset godina od osnivanja Crvene liste Međunarodne Unije za zaštitu prirode (IUCN) i pet godina uspešnog praćenja populacione dinamikešumske kornjače u okolini Niša.

Kontinuirana kontrola statusa populacija ugroženih i ključnih vrsta neophodna je radi očuvanja lokalnog biodiverziteta, pa je kroz praćenje šumske kornjače u Kunovici na jednostavan način povezana praktična nastava i osposobljavanje studenata za poslove u oblasti zaštite životne sredine sa naučno-istraživačkim projektima.

Predavanje će održati inicijator i rukovodilac monitoringa dr Jelka Crnobrnja-Isailović, redovni profesor PMF u Nišu, koja pored izvođenja nastave, koordinira izradu najnovije Crvene liste vodozemaca Evrope pri Međunarodnoj Uniji za zaštitu prirode (IUCN), pa će uvodni deo predavanja biti posvećen i 50-godišnjici ustanovljavanja Crvenih lista ugroženih vrsta biljaka i životinja.

Ovo predavanje u organizaciji biološkog društva „Dr Sava Petrović“ održaće se u Kancelariji za mlade, 17. decembra od 14 sati.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *