Predan rad feministkinja uprkos tropskim vrućinama

Psihološka radionica Foto: Emilija Miljković

Psihološka radionica
Foto: Emilija Miljković

Drugi dan drugog ArtFemine festivala obeležile su psihološka radionica koju je vodila Marija Zdravković i pozorišna radionica Nataše Milojević.

U okviru psihološke radionice učesnice ovogodišnjeg festivala su govorile o sebi i bolje se upoznale, a pozorišna radionica je prostor gde su mogle da pokažu svoj talenat i nauče nešto novo što bi kasnije mogle da primene u okviru svojih javnih akcija.

Na radionici Nataše Milojević aktivistkinje su se bavile i položajem žena koje svakodnevno sreću, istraživale su na temu različitih klasa u društvu i kako se jedni prema drugima ophodimo, a na osnovu toga su radile kratke iprovizacije.

„Nakon ovih segmenata počele smo da pripremamo

Kadar sa pozorišne radionice Foto: Emilija Miljković

Kadar sa pozorišne radionice
Foto: Emilija Miljković

završnu prezentaciju našeg rada koja će biti izvedena na završnoj akciji u okviru festivala. Bavile smo se temama za koje smatramo da su važne u našem regionu, jer su učesnice inače sa celog Balkana. Dakle po principu fizičkog teatra predstavićemo oblike nekih od problema koji nas muče“, objasnila je Nataša Milojević, samostalna umetnica iz Beograda koja se bavi socijalnim teatrom i dodala da je zadovoljna aktivistkinjama jer su bile vredne i angažovale se.

Vrlo korisna pozorišna radionica

Najmlađoj učesnici na festivalu Nejli Kerkelji iz Konjica (BiH) pozorišna radionica bila je jedna od najzanimljivijih.

„Zahvalna sam svim devojkama koje su vodile radionice jer su nam pokazale da se na različite načine može predstaviti neki problem i boriti se protiv istog, a ne samo kroz govor i predavanja. Pozorišna radionica mi je bila najkorisnija jer sam članica amaterskog pozorišta i ovo mi je dalo još neke ideje za dalji rad u teatru“, rekla je najmlađa učesnica festivala, sedamnaestogodišnja Nejla Karkelja koja je došla ispred organizacije Volonteri i prijatelji konjičke regije i Amaterskog pozorišta „Neretva“ Konjic.

Ova mlada aktivistkinja ističe da joj je festival velika satisfakcija da nastavi da se i dalje bavi problemima žena u društvu jer je čula mnoge dobre primere i uspešne akcije drugih aktivistkinja i, između ostalog, naučila kako na jednostavan način može nešto važno uraditi, a da je bitno da oko sebe ima grupu istomišljenika koji su voljni da rade na rešavanju problema.

„Najzanimljivija mi je bila pozorišna radionica. Bilo mi je

Opuštanje uz Anu Ćurčin Foto: Emilija Miljković

Opuštanje uz Anu Ćurčin
Foto: Emilija Miljković

fascinantno kako smo uspele da za jako kratko vreme napravimo dramske skečeve za finalnu akciju, iako sam studirala dramsku umetnost za ovakav način nisam znala i drago mi jer sam naučila nešto novo iz ove oblasti“, kazala je Jelena Đukanović iz Bratunca (BiH).

Nakon dve radionice i tropske vrućine učesnice i organizatorke drugog ArtFemine festivala dan su završile uz zabavu. Opuštale su se i družile uz muziku autorki Femixete, koncert Ane Ćurčin i uz DJ-ku Olju Vagner i polako pripremale za novi radni dan.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *