Pozorište i savremeni ples kao alat za omladinski rad sa inkluzivnim grupama

Elektronski priručnik koji će predstavljati alat za rad i uputstvo za sve one koji pozorišne i metodologije savremenog plesa žele da koriste u radu sa osobama sa invaliditetom, izaći će u januaru sledeće godine.

Ovaj priručnik, deo je projekta “Tools for Social Development-Volume II” koji je imao za cilj promociju mobilnosti, pružanje jednakih mogućnosti mladima, ali i prilike za lični razvoj i aktivan život u oblasti kulture i umetnosti.

PredstavaIz organizacije “Ljudima od ljudi” iz Kruševca koja realizuje ovaj projekat, objašnjavaju da je seminar u okviru projekta bio baziran na pozorišnim metodologijama i tehnikama savremenog plesa i okupio je dvadeset osam osoba iz deset zemalja.

Završnica projekta bila je pozorišna predstava održana u bioskopu u Vrnjačkoj banji u kojoj su učestvovali omladinski radnici koji su osobe sa invaliditetom, a predstava je izvedena kao prezentacija kreativnog procesa i rada nastalog tokom osmodnevnog seminara.

O ovoj organizaciji ističu da je projektom obezbeđeno profesionalno usavršavanje omladinskim radnicima na polju sticanja praktičnog iskustva u korišćenju pozorišnih metodologija i tehnika savremenog plesa pogodnim u rad sa inkluzivnim grupama.

Projekat je podržan od strane Evropske Komisije, Erasmus+ programa za mlade.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *