Pozorište u pozorištu u Nišu

Niško Narodno pozorište

Izvor: Super radio

Prvo gostovanje u 2013.godini na daskama Niškog Narodnog pozorišta biće u petak  25. januara, kada će kruševački ansambl izvesti predstavu Dundo Maroje.

U komediju Marina Držića, koju je režirao Kokan Mladenović, glumci kruševačkog ansambla stvaraju likove zatvorenika i stražara u Kazneno – popravnom zavodu u Kruševcu koji igraju Držićevog “Dunda Maroja“.

Ova predstava najavljena je kao “osobeni i provokaticni rediteljski postupak koji označava drugačiji pristup u tumačenju klasične komediogafije, koji nadgrađuje komičke vrednosti teksta naročito na polju komedije situacije”. U predstavi, između ostalih, igraju: Milija Vuković, Branislav Trifunović, Nebojša Vranić, Dušan Dule Jovanović, Bojan Veljović, Dejan Tončić.

Ova renesansna komedija, koju je reditelj Kokan Mladenović postavio u formi “pozorišta u pozorištu” osim što se po oceni kritičara lista “Večernje novosti” nalazi na prvom mestu od deset najboljih predstava u 2009. godini;  osvajala je i  brojne nagrade:  Specijalna nagrada za kolektivnu igru na Međunarodnom pozorišnom festivalu u Tivtu, Najbolja predstava 12. Teatar Festa u Doboju, Najbolja predstava, najbolji mladi glumac (Boba Stojimirović), najbolja kolektivna igra, najbolja scenografija i najbolja kostimografija na 46. festivalu „Joakim Vujić“ u Šapcu, Najbolja predstava, najbolja režija, najbolji kostim i najbolji mladi glumac (Nikola Rakić) na 39. festivalu „Dani komedije“ u Jagodini, najbolja predstava prema oceni publike na 18. „Danima Zorana Radmilovića“ u Zaječaru!.

Cena karte je 500 dinara, a za ovu predstavu (kako kažu u Narodnom pozorištu) važiće i stalni popusti za penzionere i studente koji će svoju kartu moći da kupe za 250 dinara.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *