Poziv za super građane/ke-novinare/ke

Centar za unapređenje društvene svesti „Super građanin“ poziva zainteresovane mlade ljude da se prijave na radionice građanskog novinarstva.

Uzmi tastaturu, mikrofon ili fotoaparat u svoje ruke! Prijavi se na radionice građanskog novinarstva! Saznaj šta su vesti, kako se pišu i da li tvoje objave na društvenim mrežama podležu nekom etičkom kodeksu?

Svedoci smo toga da privatnost polako nestaje iz naših života, a novinari sve češće komentare i stav građana traže na društvenim mrežama. Naši statusi, tvitovi, fotografije su svojevrstan komentar na događaje oko nas. Dokumentovanje događaja, ljudi i naše mišljenje o nekoj temi i jeste ono čime se novinari bave svakodnevno. Tako i ono što „nenovinari“ objave kao javno na neki način postaje vest.

Uz sve ovo postavlja se pitanje – da li je građansko novinarstvo prilika da teme i grupe kojih nema u mejnstrim medijima postanu vidljiviji ili upravo suprotno – mogućnost da svako „izbaci“ na internet ono što smatra zanimljivim dovodi do poplave trivijalnih sadržaja i „spamovanja“?

Da li građansko novinarstvo (i kako?) možemo iskoristiti za dobar cilj?

Ukoliko želiš da saznaš više o svemu ovome, popuni naš formular OVDE i pridruži nam se na radionicama! Jer – i ti si novinar/ka!

Radionice obuhvataju tri predavanja sa praktičnim radom i rad na pripremi radio emisije u studiju Super radija, koji će biti održani u toku sledeće nedelje.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *