Posteljina može biti izvor alergija

Foto: freedigitalphotos.net

Foto: freedigitalphotos.net

Poznato je da su dušeci pravo skladište grinja čiji izmet može izazvati alergije. Osim dušeka, posteljina takođe može biti izvor bakterija i alergija ukoliko se ne pere i menja redovno.

Pod redovnim se podrazumeva da čaršave i jastučnice menjate i perete jednom nedeljno.

Posteljinu treba prati na 60 stepeni da bi se na taj način uklinele bakterije. Takođe je bitno da se i jastuci peru na svaka 3 meseca, na nižoj temperaturi, jer se u njima sakuplja znoj, mrtve ćelije i perut sa kože koji su pogodno tlo za razvoj bakterija i virusa. Jastuke bi trebalo menjati na 2 godine.

Ukoliko su vaši disajni putevi osetljivi, alergični ste ili imate astmu nije preporučljivo korišćenje vunenih prekrivača i spavanje na perjanim jastucima. U njima je vlažnost oko 75% a to je optimalno za opstanak grinja.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *