Poslednji dan izložbe radova sa Feminističke likovne kolonije

Foto: Emilija Miljković

Foto: Emilija Miljković

Radovi nastali u okviru prve Feminističke likovne kolonije u Sićevu još danas će biti izloženi u galeriji ART 55 (Ćirila i Metodija 17a).

Izložba obuhvata 26 angažovanih radova 14 mladih umetnica. One su u Sićevu provele 5 dana, a zahvaljujući feminističkim radionicama i razgovorima dobile su ideje za svoje radove.

„Sve umetnice su odgovorile na zadatu temu, iako je zadavanje teme opasnost da likovna umetnica upadne u neki manir, ali to se nije desilo, svaka je odgovorila na svoj kreativan način i pogodila suštinu. Umetnice su kroz ove radove probleme žena učinile vidljivijim i kroz kontakt sa posmatračem naglasile da je ženama bitna podrška u mnogim teškim životnim situacijama, a namera im je, takođe, bila da ponude ideje i mogućnosti ženama koje su trpele neki oblik nasilja“, objasnila je

Foto: Super radio

Foto: Super radio

na otvaranju izložbe Radmila Lazarević Kostić, istoričarka umetnosti.

Odite da pogledate ove jedinstvene radove i proverite zašto je na otvaranju izložbe galerija Art 55 bila puna. Radno vreme galerije danas je do 19 sati.

Feminističku likovnu koloniju organizovao je Centar za devojke, a projekat je podržan od Rekonstrukcije ženskog fonda u okviru programa podrške aktivizmu mladih žena Ogledalo i OAK fondacije.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *