Popijte kafu sa diplomatama iz Francuske, Slovačke i Mađarske

diplomate-1Kako izgleda posao diplomate u Nišu, kako oni vide naš grad I našu zemlju, na koji način možemo da sarađujemo sa drugim zemljama, a zašto da ne, i kakvu kafu vole naši sagovornici, dođite na još jedno zanimljivo dešavanje u EU info kutku u Nišu u sredu, 9. novembra 2016. godine od 16:30 sati.

Kafu vam neće skuvati, ali će je zato sa zadovoljstvom popiti današnji domaćini Marion Vio, direktorka Francuskog instituta u Nišu, Stela Jovanović, počasna konzulka Republike Slovačke u Nišu i Miloje Branković, počasni konzul Republike Mađarske u Nišu.

“Kako su interkulturalni odnosi sve značajnije pitanje 21. veka, kulturna diplomatija je prepoznata kao glavni instrument za promovisanje međunarodnih veza i međusobno razumevanje zemalja i naroda. Ovim događajem želimo da približimo građanima Niša raznoliku evropsku kulturu i upoznamo ih sa mogućnostima za saradnju sa ovim diplomatskim predstavništvima.” Kažu u EU info kutku Niš.

Svi posetioci će imati priliku da se bliže upoznaju sa pozicijama koje sagovornici imaju, njihovim dnevnim obavezama, ali i da čuju iz njihovog ugla koje su sličnosti i razlike između ovih zemalja i Srbije. Diplomate će nam predstaviti iskustva i projekte zajedničke saradnje između gradova u ovim zemljama i Niša, i primere dobre prakse koje možemo primeniti u našem gradu.

Zainteresovani bi trebalo da svoje prisustvo potvrde na mejl officenis@euinfo.rs ili broj telefona 018/254.461

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *