I pomoću SIM kartice se može hakovati telefon

sim kartica tekstGreške u nekim SIM karticama mogu biti iskorišćene za preuzimanje potpune kontrole nad mobilnim uređajem. 

Karsten Nol, vodeći nemački ekspert za računarsku sigurnost, tvrdi da hakeri mogu ugroziti privatnost čak 750 miliona ljudi.

„Hakeri mogu pomoću jedne jedine specifične tekstualen poruke da preuzmu ključ za otključavanje SIM kartice, a zatim da instaliraju maliciozni softver i tako preuzmu kontrolu nad uređajem“, objašnjava Nol.

Proces slanja poruke sličan je onom koji šalju operatori kada traže odobrenje za neke transakcije ili naplatu računa.

Karsten Nol takođe objašnjava da nije ustanovio pravilnost i tačan tip SIM kartica kod kojih se ovo dešava, ali je rekao da sve traje samo nekoliko minuta i da se za prevaru može koristiti i najobičniji računar.

Njegov savet korisnicima je da od svojih operatora zatraže nove modele SIM kartica, ukoliko su im sadašnje starije od 3 godine.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *