Pokažimo deci da je knjiga najbolji prijatelj

knjigebibliotekatxtKako bi nas podstakli na čitanje, a samim tim i na razvijanje moždanih vijuga, Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ Svetskom danu knjige (23. april) posvetiće 3 dana zaredom, od 23. do 25. apila, i to na 3 lokacije.

Kako bismo srpskoj deci sa Kosova pokazali da je knjiga najbolji drug, iz Biblioteke pozivaju sugrađane da daruju knjige za decu i slikovnice čije će prikupljanje trajati sva 3 dana.

Na Svetski dan knjige, u četvrtak, od 12 do 15 sati Narodna biblioteka je pripremila 50%popusta na godišnju članarinu, kako za nove članove tako i za one kojima članarina ističe do kraja maja. Prikupljanje knjiga tog dana biće kod statue Stevanu Sremcu i Kalči na ulaz u Kazandžijsko sokače.

U petak, 24. aprila, knjige će biti prikupljane u dvorištu Crkve Sv. Pantelejmona gde će u večernjim satima biti organizovana radionica Verskog dobrotvornog starateljstva na kojoj će deca slikom i rečju uputiti pozdrave svojim vršnjacima sa Kosova. Program će trajati od 12 do 19 sati.

Poslednjeg dana manifestacije, od 12 do 15 sati, knjige za decu će biti prikupljane u parku Svetog Save, a sugrađani će takođe moći da uživaju u muzičko-scenskom nastupu niškog udruženja Balkanrok.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *