Pokaži svoj bunt protiv nelegalne trgovine i osvoji nagradu

kazineilegalnojtrgoviniTxtNagradni konkurs u okviru kampanje „Niš kaže NE nelegalnoj trgovini!“ za najkretivnije građane biće otvoren od 16. maja do 5. juna 2014. Kampanja za cilj ima podizanje svesti o štetnosti nelegalne trgovine po građane.

Učesnici mogu biti svi kreativni građani sa teritorije grada Niša i Nišavskog okruga koji u predviđenom roku pošalju slogan, fotografiju i video koji će predtavljati svojevrsni bunt protiv nelegalne trgovine.

Radovi se do 5. juna 2014. mogu prijaviti putem zvanične Fejsbuk stranice, a glasanje za pristigle radove trajaće od 6. do 20. juna 2014.

Radovi na konkursu sa najvećim brojem glasova publike u svakoj od kategorija odlaze u superfinale a pobednike će odabrati stručni žiri sačinjen od uglednih Nišlija i predstavnika javnog i kulturnog života u Srbiji. Najkreativnije Nišlije očekuju vredne novčane nagrade u vidu platnih kartica.

Šta gube građani ilegalnom trgovinom?

Gotovo polovina Nišlija je saglasna da legalna proizvodnja u Nišu propada, jer ne može da se nadmeće sa sivom ekonomijom.

Analize pokazuju da samo zbog nelegalnog prometa akciznih proizvoda iz oblasti naftne i duvanske industrije, građani Niša i drugih lokalnih samouprava u Srbiji gube oko 300 miliona evra godišnje. Taj novac je dovoljan da se zaposli 10.000 lekara i obnove sve opšte i specijalne bolnice u Srbiji.

Rezultati istraživanja o sivoj ekonomiji, koje je sprovela Agencija za istraživanje tržišta i javnog mnjenja Pro Pozitiv za potrebe Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), pokazuju da 42 posto građana Niša smatra da grad trpi ozbiljne gubitke zbog crnog tržišta, a polovina smatra da nema dovoljno svesti za borbu protiv nelegalne trgovine.

Istraživanje je sprovedeno u okviru kampanje „Niš kaže NE nelegalnoj trgovini!“, koju je pokrenuo NALED uz podršku kompanije Filip Moris i partnera: AIK banke, Centro Štampe i Media centra Niš.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *