Pogled u budućnost – danas!

Otvaranje festivala

Otvaranje festivala

UMašinsko-tehničkoj školi „15. maj“ danas se održava prvi festival „Pogled u budućnost“ koji za cilj ima promciju nauke i tehnike.

Pored štanda ove škole, na festivalu zanimljivosti iz nauke prikazuju i Mašinski fakultet iz Niša, Univerzitet Metropoliten, osnovne škole „Radoje Domanović“ iz Niša i „1. maj“ iz Trupala, kao i Prehrambeno-hemijska i Umetnička škola iz Niša.

Učenici osnovnih škola doneli su svoje radove sa časova tehničkog obrazovanja, a posebnu kreativnost pokazali su sa robotićima na baterije koji mogu da crtaju, odnosno masiraju, a koje su sami osmislili.

Na štandu Prehrambeno-hemijske škole posetioci imaju priliku da vide i saznaju sve o osnovama kako kozmetičkih proizvoda, tako i raznih drugih hemijskih proizvoda. Smer dizajn enterijera i industrijskih proizvoda umetničke škole donosi dva zabavna eksperimenta sa crtanjem, dok između štandova sve vreme prolazi autić na baterije koji su doneli studenti mašinskog fakulteta.

U toku dana biće organizovane radionice na kojima i posetioci mogu da učestvuju, a možete da saznate i pregršt informacija koje će vam približiti nauku, a neke osnovce možda i navesti da upišu ovu školu, odnosno mašinski fakultet kasnije i sve nas povedu u budućnost svojim pronalascima.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *