Pođite stopama Jayus Jazz-a, prijavite svoj bend na Serbian Showcase 2019

Sastav Jayus Jazz na Serbian Showcase-u 2018

Kako organizatori najavljuju Internacionalni Nišville jazz festival 2019 imaće ove godine najbrojniju listu eminentnih gostiju – direktora inostranih džez festivala, džez impresarija, promotera i novinara koji će pratiti ovogodišnju umetničku produkciju srpske džez i fjužn scene, odnosno najbolje srpske bendove i orkestre koji će nastupiti u periodu od 8. do 11. avgusta u sklopu pratećeg programa ovogodišnjeg Nišville festivala pod nazivom Serbian Showcase.

Ovaj program je prilika za sve, prvenstveno mlade i manje poznate bendove i orkestre da se predstave gostima i žiriju, te da izbore nastup na nekom svetski priznatom inostranom festivalu.

Svi zainteresovani bendovi treba da pošalju uz prijavu i minimum tri snimljene kompozicije koje će preslušati stručna komisija i odabrati 15 sastava koji će imati priliku da svojim 25-minutnom nastupom u sali Oficirskog doma predstave žiriju. Nišville će odabranim bendovima obezbediti transport, smeštaj i dnevnice tokom predstojećeg festivala kao i mogućnost dodatnog celovečernjeg nastupa na nekom od stejdževa pratećeg programa.

Prijave poslati na showcase@nisville.com najkasnije do 15. marta 2019.

Showcase je praksa poznata i široko primenjivana na svim velikim festivalima u svetu, a kako se Nišville pozicionirao na kartu takvih festivala, i direktor Nišvilla, Ivan Blagojević, čest je posetilac showcase-eva širom sveta. On je pozvan da u gradu Chengduu u Kini učestvuje na pripremi “16 + 1“ Music Showcase-a koji će imati petnaestodnevno finale u četiri kineska grada oktobra meseca 2019. Krajem prošle godine zajedno sa još 40 direktora džez festivala učestvovao je na internacionalnom Showcase-u u Jerusalimu i Tel Avivu (Izrael), a aprila će biti i počasni gost Jazz & Blues Showcase-a u New Orleansu (USA), kao i na najvećem evropskom Jazz Showcase-u u Bremenu (Nemačka). Najbolji bendovi sa ovih Showcase-eva nastupiće na Nišvilu 2019.

Prošle godine na Nišvilu po prvi put je organizovan Showcase i niška grupa Jayus Jazz je pozvana na dva prestižna festivala. Krajem aprila nastupiće na Kaunas jazz festivalu u Litvaniji a početkom avgusta na Bansko jazz festivalu u Bugarskoj. Takođe, ovaj jazz fusion sastav će i otvoriti ovogodišnji Nišville 8.avgusta na Main stage-u u centralnom festivalskom prostoru.

Više informacija o svemu ovome možete čuti od Veroljuba Radojkovića, promotera Nišvilla, koji je u subotu bio gost emisije „Coolminacija“ i detaljnije nam predstavio sve novosti vezane za niški džez festival:

Naslovna fotografija: Nemanja Đorđević

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *