Podela paketa sa hranom za korisnike Narodne kuhinje

crveni-krst-kamion-txtKako Narodna kuhinja za socijalno najugroženije Nišlije prema evidenciji Centra za socijalni rad nije počela sa radom ni 1. juna, kako su najavljivali predstavnici lokalne vlasti, organizacija Crveni krst je počeo sa isporukom paketa sa osnovnim životnim namirnicama za sve korisnike Narodne kuhinje.

Na evidenciji se nalaze 1802 osobe, a dnevno će se deliti po 200 paketa pomoći.

Ukoliko Narodna kuhinja ne počne sa radom ni 1. jula, paketi će se na isti način deliti i sledećeg meseca, kažu u Crvenom krstu.

Na sutrašnjoj skupštini grada trebalo bi da se usvoji odluka da se poslovi Narodne kuhinje povere Crvenom krstu Niš.

Inače, Grad i organizacija Crvenig krsta Niš potpisali su ugovor o sprovođenju i finansiranju poslova od opšteg interesa iz programske aktivnosti „javna ovlašćenja poverena Crvenom krstu Srbije“ u 2014. godini na teritoriji grada Niša.

Ovo je prvi put da se organizacija Crvenog krsta Niš delom finansira iz budžeta grada još od 1974. godine, na šta po zakonu Grad ima obavezu. Ovo je jedinstveni slučaj u Srbiji, jer se na teritoriji cele zemlje, u svim mestima gde postoje organizacije Crvenog krsta, njihov rad finansira iz budžeta opština.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *