Počinju 51. Filmski susreti u Nišu

_DSC0535

Foto: Svetlana Rajković

Festival glumačkih ostvaranja domaćeg igranog filma – Filmski susreti Niš, počinje u subotu, 20. avgusta ove godine. Na festivalu će biti predstavljeno 12 filmova domaće kinematografije.

Osim filmova koji će biti prikazani niškoj publici na Letnjoj pozornici u tvrđavi, za vreme trajanja festivala organizovan je i prateći program.

„Ove godine smo organizovali drugačije Filmske susrete. Preko dana smo osmislili dnevni prateći program koji će biti na raspolaganju kako glumcima, tako i posetiocima Festivala – istakao je Vladan Živković, umetnički direktor Festivala.

Prateći program Festivala podrazumeva predstavljanje studentskih filmova, turistički izlet, promociju filmskih izdanja, otvaranje izložbi fotografija, kao i razni drugi događaji. Više informacija možete naći na linku http://goo.gl/bCJKRT.

Festival je počeo sa radom 1966. godine projekcijom filmova na Letnjoj pozornici u niškoj tvrđavi na inicijativu Udruženja filmskih glumaca Srbije.

_DSC0537

Foto: Svetlana Rajković

Zvanične nagrade Festivala su:

NAISA — Gran pri festivala, za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu
CARICA TEODORA — nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu
CAR KONSTANTIN — nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu
Povelja za najbolju žensku ulogu
Povelja za najbolju mušku ulogu
Nagrada za najbolju epizodnu žensku ulogu
Nagrada za najbolju epizodnu mušku ulogu
Nagrada za debitantsku ulogu
Nagrada Pavle Vuisić — za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem filmu (nagradu dodeljuje poseban tročlani žiri).

Festival glumačkih ostvaranja domaćeg igranog filma trajaće do 26. avgusta ove godine.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *