Počinje „završnica leta“- Sea dance festival

Sa celodnevnom žurkom na tirkiznoj budvanskoj plaži Buljarica, danas je krenulo veliko muzičko slavlje i finale ovogodišnje letnje sezone uz šesti po redu Sea Dance festival! Posetioce očekuje lepo vreme uz obilje sunca, a u Crnu Goru već danima pristižu gosti iz preko 40 zemalja sveta, kažu organizatori. Večeras ih prvi dočekuju apsolutni lideri svjetske elektronske scene Sven Vath i Richie Hawtin sa kojima dolazi i produkcija čuvene Exitove Dance Arene!

Na glavnu binu pod nazivom „Addiko Main Stage Powered by Turistička organizacija Budva“, večeras stiže i nova balkanska kraljica urbanog zvuka, slovenačka zvijezda crnogorskih korijena Senidah, a društvo će joj praviti njene kolege iz Bassivity ekipe, beogradski trap boss Fox i zagrebački hip-hop trio Kuku$!

Za dugo plesno jutro biće zadužen holandski progressive majstor Eelke Kleijn čiji će set dočekati izlazak sunca iznad No Sleep bine, na kojoj će već tri sata kasnije pokrenuti i nova dnevna žurka na koju je ulaz slobodan za sve!

Festivalske kapije se otvaraju u 19 sati, a posetiocima se preporučuje da dođu ranije i zamene svoje vaučere za festivalske narukvice već od 16 sati. Ulaznica će biti i na samom festivalskom ulazu po ceni od 20 eura za prvi ili drugi dan festivala, te 25 eura za treći i finalni dan festivala.

Plaćanje na Sea Dance festivalu vršiće se isključivo uz specijalne festivalske kartice, kreirane uz pomoć Addiko banke, a koje se mogu zadužiti i dopuniti u željenom iznosu na više lokacija širom festivala. Dopuna kartica se vrši gotovinski ili putem platne kartice koju posetioci već imaju. Svi korisnici Addiko Mobile Crna Gora aplikacije, te ovlašćeni korisnici Addiko E-banke mogu da se registruju i na taj način ostvare popust od 5 do čak 15% na Sea Dance šankovima.

U partnerstvu sa Ministarstvom kulture Crne Gore i u okviru projekta “Kreativna Crna Gora”, brojni mladi i neafirmisani crnogorski stvaraoci pokazaće svoje talente publici iz celog svijeta, i to čak na dve bine pod nazivom Living Culture Music i Living Culture Cinema. Na stejdžu Living Culture svake večeri smenjivaće se četiri DJ-a, a publika će uživati u setovima u kojima dominiraju disco, funk, techno, psycho trance, house, progressive house, dubstep i melodic bass zvukovi.

Vizuelno najatraktivniji segment festivalske lokacije, fabriku „Betonit“, krasiće umetničko delo pobednika konkursa za najbolje idejno rešenje kreativnog oslikavanja muralima. Tokom sva tri festivalska dana, u delu fabrike “Betonit”, publika će imati priliku i da se upozna sa stvaralaštvom crnogorskih kinematografa, i to kroz projekcije domaćih filmova.

U skladu sa krovnim društvenim aktivnostima Exita, velika misija za borbu protiv klimatskog pogoršavanja i očuvanja ukupnog života na planeti Zemlji biće okosnica ovogodišnjih društvenih aktivnosti. Posetioci će moći da budu dio umetničkog interaktivnog performansa Recan fondacije i učestvuju u pravljenju velike slike od limenki i recikliranjem doprinesu čistijoj životnoj sredini. Organizacija “Green Culture” će kroz niz interaktivnih aktivnosti predstaviti uticaj kulture, umetnosti, nauke i edukacije na misiju zaštite životne sredine, dok će Program U-report promovisati globalnu digitalnu platformu na kojoj mladi ljudi govore o pitanjima do kojih im je stalo i na taj način izazivaju pozitivnu promenu u svojoj zajednici. Svi koji su znatiželjni zbog čega je Novi Sad ove godine ponio titulu Omladinske prestonice Evrope, mogu da posete OPENS zonu na Sea Dance festivalu i da kroz brojne interaktivne sadržaje osvoje zanimljive nagrade.

Cena trodnevnih ulaznica iznosi 50 eura, a jednodnevnih za prvi i drugi dan po 20 eura, odnosno 25 eura za treći dan, dok sve ulaznice mogu da se kupe u GIGSTIX prodajnoj mreži na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore, ili na festivalskom ulazu. Svi kupci trodnevnih ulaznica obavezni su da vaučere menjaju za narukvice na zamenskim mestima, dok kupci jednodnevnih ulaznica idu pravo na kapije festivala. Cena ulaznice za festivalski kamp iznosi 35 eura i može se kupiti u samom kampu.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *