Počinje jubilarna 5. Feministička likovna kolonija

Izvođenjem dela predstave „Okamenjene“ Jelene Dimitrijević u ponedeljak, 22. jula 2019. godine  od 18 sati u niškoj Tvrđavi počinje jubilarna 5. Feministička likovna kolonija u organizaciji Centra za devojke iz Niša.

Pred početak kolonije razgovarali smo sa izvršnom koordinatorkom Centrića Tatjanom Nikolić, a ovaj razgovor možete čuti u nastavku teksta.

Inače, do sada je na koloniji učestvovala 51 umetnica tokom 4 godine iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije.

Na ovoj koloniji učestvuju:

Bojana Torlak, Jelena Cvetković, Ivana Puškaš, Emilija Vasić, Sonja Cvetković, Sanja Solunac, Emina Handžić, Milena Krstić, Marija Jevtić, Irena Dimitrijević-Rabovjanović, Jana Mitrovska i Smiljka Jovanović.

Prateći program ove Feministička likovna kolonija 22 – 29. jul 2019.
22. jul 18.00h deo predstave Okamenjene – Jelena Dimitrijević – u Tvrđavi
23. jul 21.00h – predstava Nadežda Petrović Autoportret u množini – u Sićevu
25. jul 20.00h – predstava Emotivno biće – u Sićevu
26. jul 20.00h – predstava Nevidljve 45+ – u Sićevu

Izjava Tatjane Nikolić, izvršne koordinatorke Centra za devojke.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *