Počelo sa radom psihološko „Savetovalište za mlade“

U Nišu je počelo sa radom psihološko „Savetovalište za mlade – Super građanin“. Mladi iz Niša i okoline, ali i cele Srbije koji imaju neki problem, teškoće u prevladavanju različitih situacija, koji se ne osećaju prihvaćenim i shvaćenim od strane svog najbližeg okruženja, dobili su još jedno mesto u Nišu gde će se osećati sigurnim i bezbednim da sa stručnim psihološkinjama popričaju o svojim nedoumicama i svemu što ih muči.

Savetovalište radi u okviru organizacije „Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin“. Podrška mladima će biti pružana putem Facebook stranice Savetovališta ili mejla: savetovaliste@supergradjanin.org.rs, kao i putem Skype ili ličnog kontakta u dogovoreno vreme.

U okviru Savetovališta, u naredna četiri meseca, jednom mesečno biće održavane i radionice koje će biti prvenstveno namenjene ovoj populaciji. Na radionicama mladi će imati priliku da dobiju informacije i podršku kada je reč o njihovom profesionalnom usmerenju, da kroz interaktivan rad savladaju tehnike uspešnijeg razmišljanja, da nauče šta znači asertivno komunicirati i kako da uspešnije reše konflikte sa vršnjacima ili ljudima iz svoje okoline.

Rad psihološkog „Savetovališta za mlade“ finansiran je od strane „Nacionalne službe za zapošljavanje“ putem realizacije javnih radova u okviru kojih se radno angažuju osobe sa invaliditetom. Realizator projekta je udruženje „Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin“ iz Niša.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *