Po 20. put Stazama Josifa Pančića

Izviđači iz cele Srbije, njihove kolege iz Prilepa, ali i prestavnici nevladinih organizacija i svi zainteresovani građani okupiće se na jubilarnoj 20. Promotivno-ekološkoj šetnji „Stazama akademika Josifa Pančića“ u Ostrovici od 19. do 21. aprila.

Oko 300 učesnika prošetaće kružnom stazom dugom 15km od Ostrovice preko Ravnog Dola do Ploča, gde će uz pauzu imati i zanimljive ekološke radionice. Radionice će biti okrenute temama očuvanja životne sredine, odgovornosti potrošnje vode kao važnog životnog resura i klimatskim promenama, sa ciljem podizanja svesti mladih ljudi o značaju očuvanja planete Zemlje.

„Ideja šetnje je da kroz promociju zdravih stilova života skrenemo pažnju na očuvanje prirode, da vidimo prirodne lepote našeg niškog kraja, ali i da upoznamo puno novih prijatelja i dobro se zabavimo“ – objašnjava starešina šetnje Dušan Đorđević.

Svi zaiteresovani građani i građanke mogu se pridružiti šetnji u subotu, 20. aprila dolaskom do Osnovne škole u Ostrovici u 9:30h, odakle se kreće do Ploča.

„Uz simboličnu kotizaciju od 200 dinara, građani će uz prelepe pejzaže okoline Niša dobiti izviđački ručak, obeležje akcije i dan pun avanture“. – naglašavaju organizatori.

Odred izviđača „Josif Pančić“ ovu aktivnost organizuje svake godine sredinom aprila sa ciljem obeležavanja Dana planete Zemlje, ali i rođenja našeg prvog predsednika Srpske akademije nauke i umetnosti, Josifa Pančića. Ove godine, njemu u čast, izviđači će posaditi nekoliko sadnica četinara u dvorištu Osnovne škole u Ostrovici.

Promotivno – ekološka šetnja „Stazama akademika Josifa Pančića“ prethodnih godina organizovana je u Sićevačkoj klisuri, Niškoj Banji, Jelašnici, Bojaninim vodama. Svake godine je lokacija šetnje bude drugačija kako bi svim posetiocima pokazali što više različitih prirodnih lepota Niša.

Za prijave i dodatne informacije možete pozvati broj 065 277 8867 – Dušan Đorđević ili posetiti Fejsbuk stranicu OI „Josif Pančić“.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *