Platani kao inspiracija za modnu reviju u Balkanskoj

13940212_10209993935510715_424653732_o“Modna revija platana” i revija „Between Magic Woods“ biće održane ove nedelje u Balkanskoj ulici u Nišu. Grupu mladih kreativnih dizajnerki tekstila vodi niška dizajnerka Jelena Dimitrijević i one će oslikavati platna u nekoliko tehnika.

Svaka dizajnerka ima svoju kreaciju i one će oslikavanjem obući drveće u Balkanskoj ulici. Svako drvo će biti različito i unikatno. Pre početka oslikavanja, zaštitićemo drveće folijom, a onda ćemo staviti platno, jer je cilj ulepšati drvo. Obezbedićemo i prostor na jednom drvetu za prolaznike na kom će i oni moći da slikaju – kaže Jelena Dimitrijević.

U četvrtak, 11. avgusta u 10h najavljena je akcija oslikavanja stabala platana gde će svaka učesnica na drvetu oslikavati i stvarati svoju kreaciju koju će drvo poneti.

Prema Jeleninim rečima, inspiracija za oslikavanje stabala su muzika i film, odnosno Nišville Jazz Festival i Filmski susreti. Učesnice “Modne revije platana” su: Jelena Dimitrijević, Milica Dimtrijević, Milica Kitanović, Anita Sadiković, Jana Petrović, Petra Nikolić, Dina Blagojević, Aleksandra Antić i Ema Ristić.

U petak, 12. avgusta od 18h, biće održana revija učesnica akcije oslikavanja platana pod nazivom „Between Magic Woods“. Revija će se dešavati između oslikanih stabala u Balkanskoj ulici, a za muzičku podlogu biće zadužen kvartet omladinske filharmonije.

Inicijatori ove akcije su Fondacija “Za lepši Niš” i Turistička organizacija grada Niša.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Jedan komentar na “Platani kao inspiracija za modnu reviju u Balkanskoj

  1. Pingback: Platani kao inspiracija za modnu reviju u Balkanskoj | Niške Vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *