Pitanja o smislu života, svemiru i svemu ostalom

Odakle dolazimo? Ko smo? Kuda idemo?

Pitanja za čijim odgovorom čovečanstvo traga vekovima … današnji gost je tu da nam pojasni zašto se u tom traganju večito okrećemo zvezdama i univerzumu koji nas okružuje. U ovonedeljnoj emisiji imamo čast da ugostimo prof. Dr Dragana Gajića koji je, izmedju svega ostalog navedenog u njegovoj bogatoj biografiji, predsednik astronomskog društva “Alfa” i redovni profesor na Departmanu za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

Govorimo, pre svega, o trenutno aktuelnoj školi astrobiologije u koju se mogu uključiti svi koji bi voleli da znaju po nešto o zvezdama, vanzemaljskom životu, sunčevom sistemu … a imaju vremena da četvrtkom uveče prošetaju do PMFa u Nišu.

Šta smo vam još spremili za danas poslušajte u emitovanju od 17:00.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *