Pisci rezimiraju ovogodišnji niški sajam knjiga

Čuli smo prošle nedelje Srđana Savića, direktora Niškog kulturnog centra koji nam je iz ugla organizatora preneo utiske sa ovogodišnjeg sajma. Ove nedelje smo u goste pozvali niške pisce da, kada su im se utisci slegli, podele sa nama svoja zapažanja.

Međutim, nisu oni jedine zvezde u današnjoj Coolminaciji, zato krenimo redom.

Akademsko pozorište iz Niša nedavno se vratilo sa čak pet nagrada na Festivalu Akademskih pozorišta u Novom Sadu, a naši gosti danas su glumci
Željka Stanović, Milica Dimitrijević i Petar Ščepihin.

Udruženje studenata tehnike Evrope – Best iz Niša nam predstavlja ovogodišnji EBEC Challenge, a informacije nam pruža Marija Šulović ukoliko uspe da pobegne iz kafića Paris Art i ukoliko je njena koleginica takođe Bestovka Tatjana Stojanović (kojoj je ovo prvi dan u 1. smeni) pusti.

Sledeće godine Grad Niš će, po drugi put, nagraditi najboljeg autora za knjigu proze ili poezije za decu, a konkurs nam predstavlja Goran Stanković iz Niškog kulturnog centra.

Jelena Mladenović je pripremila drugi tom sabranih dela Branka Miljkovića, a po čemu se razlikuje i koja je jedinstvenost najnovijeg izdanja otkriće nam priređivačica.

A sada dame i gospodo pisci!

Branislav Janković, Miloš Petković i Ivan Drajzl nam sumiraju ovogodišnji sajam knjiga.

Marija MIlenković i Jovana Mitić studentkinje FIlozofskog fakulteta nam se predstavljaju na jedinstven način. Kroz poeziju. Voditelj će pokušati da ih očara svojim glasovnim mogućnostima pevajući serenadu, ali smo sigurno da se one neće tako lako dati. Odgvooriće mu kroz poeziju, a ko će pobediti rešićete vi – naši kulminatori.

Profesor doktor Dragan Gajić nam predstavlja Školu astrobiologije koja će se održati u našem gradu, dok nam nešto sasvim drugačije predstavlja Milan Grozdanović u narodu poznatiji kao Banjac ili Konzul – a njegovo dešavanje se zove Gala kup u Powerliftingu.

Mina Milanović i Luka Dragović iz studentske organizacije AIESEC nam predstavljaju Lavirint mogućnosti odnosno volonterske prakse u inostranstvu.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *