Pešačka tura kroz Jelašničku klisuru povodom Svetskog dana turizma

Povodom obeležavanja Svetskog dana turizma, EU info kutak u saradnji sa udruženjem „Zeleni ključ“ i PAK „Mosor“ organizuje pešačku turu sa stručnim vođenjem kroz Jelašničku klisuru, u subotu 28. septembra.

Ovo je, kažu iz EU info kutka, samo jedna u nizu tura koju organizuju ove jeseni kako bi približili bogato ekološko nasleđe našeg kraja građanima i građankama Niša, ali i promovisali zdrave stilove života, sport, rekreaciju i pešačenje.

Lagana pešačka tura podrazumeva razgledanje, mini obuku planinarenja i kodeksa ponašanja u prirodi i pešačenje od mesta Potkapina u Jelašničkoj klisuri do Radovog kamena i povratak, ako vremenski uslovi dozvole, stazom koja vodi u selo Čukljenik.

Polazak iz Niša predviđen je autobusima koji kreću ispred Pravnog fakulteta u 9h, odnosno sa parkinga ispred DIS-a u 9.15h. Učešće na pešačkoj turi je besplatno, ali je, zbog ograničenog broja mesta, potrebno prijaviti se do četvrtka, 26. septembra, na mejl officenis@euinfo.rs ili telefonom na broj 018/254-461.

Organizatori naglašavaju da je neophodno obući se slojevito, i poći u dubokim patikama ili cipelama pogodnim za pešačenje, a preporučuje se da ponesete i majicu i čarape za presvlačenje, kabanicu ili kišobran, kapu ili kačket. Savetuju i da doručkujete pre polaska i ponesete flašu vode, a užina tokom ture biće obezbeđena za sve učesnike.

Više informacija možete pronaći na fejsbuk stranici događaja.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *