„Patuljak nosonja“ i „Silvesterovo blago“ u Pozorištu lutaka

Foto: Super radio

Foto: Super radio

Pozorište lutaka na svom repertoaru od 22. do 27. aprila nema organizovanih predstava, ali se slobodne predstave igraju. Kao što je publika i navikla, dani za slobodne predstave su četvrtak i nedelja, a ove nedelje će biti odigrane predstave „Patuljak nosonja“ i „Silvesterovo blago“.

„Patuljak nosonja“ je potresna, poučna i mistična priča nemačkog pesnika i pisca Vilhelma Haufa. Osnovna tema je prevrtljivost ljudskog života. U njoj se prepliće veliki broj večnih tema koje su doticale, kako umetnike iz epohe romantizma, tako i savremene stvaraoce. U životu stvari često nisu onakve kako izgledaju. Iza ružne i deformisane spoljašnosti, krije se osećajna duša i dobro srce. “Patuljak nosonja” je romantična priča o tome kako u najtežim životnim trenucima, čovek može da promeni svoju sudbinu i pronađe sreću uz pomoć srodne duše sa kojom deli sudbinu. Predstava je na repertoaru u četvrtak, 24. aprila, od 18 sati.

Radnja predstave  se „Silvesterovo blago“  odvija sredinom srednjeg veka, ali ipak, sve podseća na XXI vek. Lutke i ljudi žive kroz jednu uzbudljivu priču ispunjenu piratima ljubavima, neverstvima i prijateljstvima. Potraga za željenim blagom ih nagoni da pogledaju jedni drugima u oči, da se osmehnu i da otkriju najveće blago – ljubav.
„Silvesterovo blago“ nam otrkiva novi aspekt lutkarskog teatra, koji predstavlja simbiozu dramske i lutkarske umetnosti. Ovo je dinamičan, pozorišni spektakl namenjen mladim ljudima koji poseduju dinamiku novog vremena i osećanje budućeg. Komad će biti odigran na sceni Pozorišta lutaka u nedelju, 27. aprila, od 11 sati i 30 minuta.

Cena karte za sve predstave je 200 dinara, a vi ukoliko želite da osvojite besplatne karte predlažemo vam da slušate emisiju Cool presek od 12 do 14 sati na Super radiju.

Izvor: nispuppets.org.rs/sr/

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *