Par reči o prvom susretu sa Anom i Bohemijom

Petra Aleksov je nova članica redakcije Super radija. Donosi nam svoje utiske sa koncerta Ane Avramov i benda Bohemija:

Otišla sam na svirku znajući samo ime benda. Iako sam mogla da slušam njihovu muziku preko jutjuba, nisam želela to da uradim. Htela sam da prvi utisak bude sa svirke. Htela sam da osetim muziku iz prvog reda. Dobro, ne prvog, jer je bilo i vernih fanova.

 

Nisam imala velika očekivanja, ipak je to mali bend iz Niša. Prevarila sam se – bili su fenomenalni. Malo su kasnili sa svirkom, ali to nije predstavljalo problem za publiku -ipak je to bila svirka na koju su došli prijatelji da ih podrže. Zato su se kasnije iskupili svojim nastupom.

Ana Avramov je pre svog solo rada bila frontmen i gitarista indie-alternativnog benda „In Absentias“. Bend je prestao da postoji neposredno posle svirke u „Rexu“ i snimanja pesama, ali priča se tu nije završila. Pesme koje su snimili su se pojavile na prvom solo EP-u Ane Avramov.

U Bohemiji sviraju: Dina Adina (vokal), Abu Mayyalah na perkusijima, Mihajlo Ivanović na basu, za klavijaturama je Pavle Dinić, a za bubnjevima Milan Stojiljković. Zvanično postoje 3 godine, ali sviraju zajedno već 6 godina.

Kada su počeli nisam mogla da verujem da neko može onako da peva. Anin glas je bio tako smirujuć, podsetio me je na bend „Cigarettes after sex“. Retko kad naiđeš na tako nešto na domaćoj sceni.

 

Naime, navikla sam da se razočaram kad god odem na svirku ili koncert jer tek onda shvatim koliko se muzika vise promoviše nego pokušava da nešto promeni, pomogne, šta god. Muzika je postala roba, sredstvo za sticanje novca. Prodaje se, troši se. Analizira se: kakvo joj je tržište? Izgubila je svoj smisao. S druge strane, Bohemija i Ana Avramov su me fascinirali – pokazali su mi pravi smisao alternativne muzike.

Basista me je podsetio na basistu iz RHCP-a, bio je pun pozitivne energije. Bubnjar je takodje bio odličan, ali ne samo kao član benda već je pokušao (i uspeo) da nasmeje publiku svojim vicevima koje je pričao dok su drugi članovi podešavali svoje instrumente.

Ovo iskustvo pokazalo mi je da treba dati šansu alternativnoj muzici – ne znaš, možda te iznenadi. Pokušajte i vi, zaronite u nepoznato nije sve uvek na površini.

Tekst: Petra Aleksov

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *