Ovo možete videti jedino u etnografskim muzejima i samo večeras u Nišu!

mozaik„Veče izvorne tradicije“ u organizaciji ANIP Mozaik provešće vas kroz srpsku tradicionalnu umetnost i običaje za koje možda niste čuli ni da postoje.

„To što će biti prikazano večeras je nešto što nikada do sada nije održano u Nišu, pre svega mislim na reviju narodne nošnje. Biće prikazano petnaestak kompleta iz cele Srbije, a svaki komad je star najmanje 70 godina, a među primercima ima i onih starijih od 90 godina. Retkost je i za nas profesionalne igrače da takvu nošnju nosimo na sceni. Takvi komadi se viđaju jedino u ovakvim prilikama ili muzejima“ kaže za Super radio Marjan Zdravković predsednik ANIP „Mozaik“ iz Niša.

Brižljivo čuvani, retki komadi narodne nošnje iz cele Srbije, ali i šire, muzika sa tradicionalnih i već zaboravljenih instrumenata, tradicionalne igre iz Niša…samo je delić onoga što ćete videti u Oficirskom domu u petak, 28. oktobra 2016. godine od 19 sati.

Organizaciju su finansijski podržali Kancelarija za mlade Grada Niša i portal Niške vesti.

Više o manifestaciji možete čuti u snimku ispod.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *