Otvoren 55. Sajam knjiga u Nišu

Sinoć je, govorom našeg poznatog književnika Vladimira Pištala, otvoren 55. po redu niški Sajam knjiga. On je rekao da je uveren da će knjiga kao medij nastaviti da živi, bez obzira na trenutne trendove.

Mladi ljudi često osećaju da niko nije sa njihove planete. Misleća mladež je po definiciji neprilagođena. Mladima su potrebne ideje koje će promeniti njihovu situaciju, te ideje im neće doći iz video igara, njih će naći u knjigama, rekao je Vladimir Pištalo.

Ove godine, u prednovogodišnjem terminu, na Sajmu učestvuje 80 izlagača, a kao i prethodne godine, očekuje nas i bogat prateći program i druženje sa piscima svakog dana Sajma: svoje romane predstaviće Miloš Petković i Aca Seltik, Danijel Jovanović, Draga Ćosić i Aleksandra Savić, Mladen Đorđević, Žikica Simić i drugi.

Dečiji dan će ove godine biti u četvrtak, 27. decembra, kada će biti predstavljena i zbirka“Vilin-pero Drakonije“ koju su pisali i ilustrovali niški osnovci, a objavilo Udruženje ljubitelja fantastike OrdoDraco Niš.

Više o samom Sajmu rekao nam je u gostovanju u Cool preseku Srđan Savić, v.d. direktora NKC-a, a razgovor sa njim poslušajte na linku:

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *