Osnaživanje devojaka u Centru za devojke

Foto: Centar za devojke Niš

Foto: Centar za devojke Niš

„Cenar za devojke“ iz Niša, raspisao je konkurs za instruktažu devojaka u ovoj organizaciji. Svi zainteresovani koji žele da edukuju o ženskim pratima, radu na SOS telefonu, o ženskom aktivizmu i da učestvuju u njemu imaju mogućnost da prođu obuku u njihovoj organizaciji potpuno besplatno.

Kako kažu u Centru, instruktaža će obuhvatiti sledeće teme:

– istorija feminističkog pokreta

– feministički principi rada na SOS telefonu

– SOS telefon protiv nasilja nad ženama/devojkama

– SOS telefon protiv trgovine ženama/devojkama

– Porodično nasilje nad ženama/devojkama

– Seksualno nasilje nad ženama/devojkama

– Rodne uloge

– Stereotipi

– Diskriminacija

“Centar za devojke” je nevladina organizacija registrovana kao udruženje građanki. Osnovana je na inicijativu dve volonterke „SOS telefona za žene i decu žrtve nasilja“. Imamo deset aktivistkinja, koje su prošle mnogobrojne treninge. Za sve informacije o konkursu za instruktažu, posetite FB stranicu orgnaizacije. Telefon organizacije je 018/203-033, a mejl adresa centarzadevojke@gmail.org.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *