Oni su pokazali kako se mladi umetnici bore protiv šunda i kiča koji hara današnjicom

Foto: Nikola Milošević

Da li ste sinoc sedeli u svojim domovima, listali kanale na tv-u i govorili kako nema šta lepo da se vidi, a i koliko je dosadan naš grad, učmala svakodnevnica, kako nema dovoljno dešavanja u blizini?

Za vas koji niste znali, mi smo daleko od vaših izjava, dosade i ekrana mogli da uživamo u još jednoj muzičkoj večeri 43. NIMUSA.

Iako je zvezda večeri bila kompozitorka Klaudija Montero, ja bih najviše pažnje posvetila kamernom orkestru „Concertante“ , koji čine studenti Fakulteta umetnosti u Nisu.

Da li vam je još uvek dosadno?

Njima svakako nije, jer oni su demantovali svu nekulturu sadašnjice i pokazali kako se mladi umetnici bore protiv šunda i kiča koji hara današnjicom – a bore se svojim instrumentima.

Na čelu sa Milenom Injac, čarobnjakom sa štapicem koji po vazduhu ispisuje večnost, mali vilenjaci i veliki borci sinoć su magijom pokorili svu nekulturu i stvorili muzičku bajku, tamo, u sali Niškog simfonijskog orkestra.

Hvala im!

Tekst pripremila: Jelena Mikić 

Album fotografija sa druge večeri NIMUS-a možete videti na ovom linku. 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *