Oko 3000 Nišlija se uključilo u promociju borbe protiv govora mržnje

Dodji na amfi tekstTreći niški festival “Dođi na Amfi” okupio je na jednom mestu oko 3000 Nišlija i Nišlijki. Svi oni bili su u petak, 13. juna na Amfiteatru sa jednim ciljem: promovisanje borbe protiv govora mržnje.

Borbu protiv govora mržnje promovisali su lokalni umetnici kroz pesmu, hip hop plesa, grafita i uličnog basket.

Oficijalni deo manifestacije su otvorili gradonačelnik Zoran Perišić, kao i najbolja rukometašica sveta Andrea Lekić, praćena koleginicama iz reprezentacije, takođe sjajnim igračicama Sanjom Damnjanović i Katarinom Tomašević. Govorieći o tome kako ne bi smelo više da bude mržnje u svakodnevnom životu, pogotovo u sportu, sjajne rukometašice su izmamile ovacije prepunog Amfiteatra navode organizatori.

Nakon zvaničnog otvaranja publici na Amfiteatru su predstavili Furio Đunta, Demonio, MCN, Grashopper, Beli, Ninna i Deda.

„Dođi na Amfi'“ je festival koji je nastao 2012 godine, u okviru projekta „Know it, show it, share it“. Glavna ideja te manifestacije bila je promocija interkulturalnosti kroz uličnu kulturu. „Dođi na Amfi“ danas promoviše uličnu kulturu kroz različite teme uključujući različite alate, kao što su grafiti, break dance, hip hop muzika, fotografija, strip, basket 1vs1 i dr. Festival zagovara i promoviše društvene vrednosti kao što su poštovanje ljudskih prava, interkulturalni dijalog, društvenu inkluziju, borbu protiv govora mržnje i slično. Festival je neprofitnog karaktera i održava se jednom godišnje na amfiteatru na Nišavskom keju, a organizator ove manifestacije je nevladina organizacija KOM 018.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *