Odliv mozgova mit ili stvarnost u Srbiji i BiH

U današnjoj emisiji „Zenica-Niš calling“ pričamo o odlivu mozgova u Srbiji i BiH. O ovoj temi, govoriće Branislav Kačar, glan Gradskog veća Niša zadužen za sport i omladinu.

U rubrici „Čaršijom“ predstavljamo Nišliju Dušana Milojevića koji je radio u Americi i vratio se u Niš i Mimu Kemez, devojku iz Zenice koja je izgradila karijeru van granica BiH, ali je odlučila da se vrati u svoj rodni grad.

Rubrika „Raja iz kraja“ biće kreirana od melodija niškog benda „Stereo limit“ i zeničkog benda „Makazoruki“. 

Donosimo vam vesti iz Zenice i Niša, pričamo o aktuelnim konkursima i konferencijama za mlade.

Pratite nas od 18.30h.

Emisiju „Zenica-Niš callig“ realizuju radio stanice civilnog sektora Radio Active iz Zenice i Super radio iz Niša, odnosno udruženja koja su njihovi osnivači – „Naša djece“ iz Zenice i „Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin“ iz Niša, a u okviru projekta “(Re)connecting a region”, uz finansijsku podršku „Švajcarskog nacionalnog saveta mladih“.

Mentorke na projektu su novinarke iz Radio 3FACH iz Lucerna i Radio RaBe iz Berna.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *