Odeće ima dovoljno za sada, evo šta je hitno potrebno!

IMG_9894U Crvenom krstu Niš i danas se u toku celog dana prikuplja pomoć za ugrožene u poplavama u Srbiji. Kako se do ove organizacije doprema i skoro sva ostala pomoć, koja se prikuplja na oko 200 punktova u gradu, zaposleni i volonteri Crvenog krsta u mogućnosti su da sagledaju šta je i dalje neophodno, a čega za sada ima dovoljno.

„Skoro 90 posto pomoći je u odeći, a kako smo obavešteni ista situacija je i sa prikupljenom pomoći u Beogradu. Apelujemo na građane da za sada ne donose odeću, jer je ima dovoljno i da ukoliko su u mogućnosti doniraju pomoć u vidu trajne hrane, pelena i za decu i za odrasle, stedstva za higijenu. Mali broj ljudi se setio toga, ali među potrebnim artiklima su i higijenski ulošci za žene, čizme i kabanice, pa oni koji su u mogućnosti mogu da se opredele za ove stvari“ kažu za Super radio u Crvenom krstu Niš.

Niški Crveni krst i danas će dežurati do 20 sati, a u toku jučerašnjeg dana oko 300 građana, udruženja i firmi doniralo je pomoć u hrani, odeći, sredstvima za higijenu i lekovima.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *