Očuvanje biodiverziteta – društveni aspekti i građanski aktivizam

U svetu se sve više govori o štetnom uticaju ljudi na životnu sredinu. Ovo je kao problem prvobitno uočeno 1970. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, gde se otad svakog 22. aprila obeležava Dan planete Zemlje. Od 1990. pa do danas više od 150 zemalja obeležava ovaj dan.

Koje su posledice narušavanja biodiverziteta ostavljanjem otpada? Koji su društveni, a koji ekološki aspekti izradnje mini-hidroelektrana? Kakve su posledice klimatskih promena? Na kom je stepenu ekološki građanski aktivizam?

O ovim i drugim pitanjima govoriće danas od 13 sati, u Media i reform centru u Nišu:

  • prof. dr Slaviša M. Stamenković, Departman za biologiju i ekologiju, PMF Niš
  • Ivan Medenica, Zavod za zaštitu prirode, Kancelarija Niš
  • Bojan Mitić, Srbijašume Niš
  • Goran Tokić, ekološki aktivista
  • Olivera Milošević, Ekološka organizacija „Zeleni ključ“, moderatorka

Građani će moći uživo da prate i komentarišu gradski forum na Facebook stranici Media i reform centra Niš, kao i da postavljaju pitanja i ostavljaju komentare na samom događaju, ili putem tvitera korišćenjem #gradskiforum.

 

Naslovna fotografija: People photo created by freepik – www.freepik.com

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *