Obrazovno – akademski kurs međunarodnog karaktera u Nišu

CODE tekstSedmi Međunarodni letnji akademski kurs i ove godine će organizovati lokalna grupa Udruženja Studenata Tehnike Evrope – Best iz Niša. Kurs će od 20. do 30. jula okupiti studente sa 95 evropskih Univerziteta, a priliku da učestvuju u kursu imaju u niški studenti.

Kurs se sastoji od kulturno – socijalnog i akademskog dela. Akademski deo kursa čini 35 sati stručnih predavanja, treninga i radionica na temu web programiranja. Prema rečima članova udruženja BEST učesnici kursa moći će da čuju osnove o vođenju IT projekata kao i alatima koje mogu da koriste za što efikasniji rad u timu. Predavanja na kursu „C.O.D.E. – Create Opportunities Dream Excitement“ držaće profesori niškog Univerziteta ali i predstavnici kompanija koji su vodeći u ovom sektoru.

Kurs obuhvata i kulturno – socijalni aspekat gde će učesnicima biti omogućeno da upoznaju kulturu i tradiciju Niša i Srbije i to kroz organizovanje specifičnih događaja poput „Srpske Večeri“ dodaju mladi ljudi iz BEST-a. Takođe, domaći učesnici kursa na ovaj način imaju mogućnost da upoznaju kulture i tradicije svih zemalja odakle dolaze strani studenti.

Za informacije u vezi sa prijavama i o samom kursu možete naći na sajtu BEST-a ili poslati mejl na nis@best.eu.org.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *