Novi roman Vuka Draškovića

Korice knjige

Korice knjige

Novi roman, književnog političara, Vuka Draškovića pod nazivom “Tamo daleko” izašao je pre par dana iz štamparije i našao se u ponudi izdavačke kuće “Laguna”. U svom novom romanu, Drašković, dovori o “srpskim vojnicima, oficirima i civilima zapalim 1916. godine na Jonskom moru” kojima je i posvetio svoje novo pisanije.

Roman prati Vidana, u čijoj životnoj drami se ogleda ceo dvadeseti vek Srbije, i doba današnjice, i obrisa onoga što će se tek dogoditi, navode u Laguni. Glavnog junaca, dok je još bio dete, priče njegovog dede su ga odnosile na dno mora, pored grčkog ostva Vido kraj Krfa. Tamo je, među algama i školjkama, sanjao sa zaspalom dedinom vojskom. Umesto da je sanjao, on je iz tog sna video sve, i prošlost i budućnost.

Oni usnuli na dnu mora umiru na kraju dvadesetog veka. Njihovi sinovi su potopljeni, pobede prometnute u poraze, slava u stid, a kuća u ruševinu, u kojoj vraču sude po kamenom zakonu. Kako dodaju u Laguni, Drašković je kroz sudbinu glavnog junaka, Vidana, dao metaforičan prikaz poslednjeg veka srpske istorije.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *