Novi roman Vanje Bulića

Jovanovo zaveštanje tekstU izdanju izdavačke kuče Laguna izašao je novi roman Vanje Buliča „Jovanovo zaveštanje“.

Od autora prošlogodišnjeg bestselera „Simeonov pečat“ dolazi nam priča koja se dešava u Čikagu i Sankt Peterburgu, gde su u isto vreme, ubijena dva čoveka sa istim imenom – Zoran Sedlar.

Nakon ovih, slede nova ubistva i to u Beogragu, Moskvi, Solunu i Beču. Ono što je zajedničko za sve žrtve jeste Miroslavljevo jevanđenje. Naime, na koži u pazušnoj jami imali su istetovirane monograme iz najstarijeg srpskog ćiriličnog spisa. Ova ubistva su zaintrigirala novinara Novaka Ivanovića koji kreće tragom ovih ubistava i postaje zatočenik velike zavere u koju su upleteni mafija, društvo „Za kralja i otadžbinu“, srpske i ruske diplomarije, tajne službe, templari…

Oliver, majstor stripa, inače Novakov prijatelj, pokušava da otkrije skrivenu tajnu u crtežima i monogramima koji nisu suštinski vezani za tekst Jevanđelja.

Kada njih dvojica saznaju da su originalne kožne korice Jevanđelja zamenjene krajem 13. veka, kada su i templari bili na Svetoj gori, dva prijatelj odlaze u Hilandar u kojem se Miroslavljevo jevanđelje nalazilo sedam vekova.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *