Novi murali u najavi!

Koliko puta vam je palo na pamet na koji bi sve način mogli da uredite parkić ispred zgrade, stepenište ili neugledni, posiveli zid u vašem komšiluku? Ili ste, prolazeći gradom, videli savršeno mesto za mural? Ali… Uvek ima neko ali. Najčešće su to finansije – teško je izdvojiti novac za uređenje prostora koji nije „vaš“, a oslikavanje zidova bez pitanja ume da umetnike dovede u nepriliku.

Ali (i ovo je dobro „ali“), težnju mladih za unapređenje prostora u kom borave, prepoznali su Mladi ambasadori.

Mladi ambasadori, kao nosilac aktivnosti Resurs centra za podršku aktivnostima neformalnih grupa mladih u Nišu, a u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Niša i uz finansijsku podršku Grada Niša, raspisuju javni poziv za prijavu omladinskih aktivnosti neformalnih grupa.

Tema ovog konkursa su uređenje i umetničke instalacije u javnom prostoru. Ovo podrazumeva oslikavanje murala, sređivanje klupica, stepenica, kanti za otpad, kugla na trotoaru, ali i uređenje igrališta i terena, te krečenje ili iscrtavanje škola i bolnica, podvožnjaka i nadvožnjaka…

„Želimo kroz ovaj poziv da mladima pružimo priliku da svojom kreativnošću urede grad u kome žive i učine ga atraktivnijim kako za sve stanovnike, tako i za turiste koji dolaze.“ kažu Mladi ambasadori.

Konkurs je otvoren za sve neformalne grupe mladih čiji su članovi uzrasta od 15 do 30 godina.
Poziv je otvoren do 14. septembra 2018. godine, a prijavljivanje se vrši popunjavanjem prijavnog obrasca.

U okviru ovog poziva za 2018. godinu biće podržano najmanje 10 ideja neformalnih grupa.

Više informacija i prijavni formular naći ovde.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *