Nove kante za reciklabirni otpad u ulici Branka Miljkovića

foto1Nove kante i kese za sakupljanje reciklabirnog otpada dobiće korisnici komunalnih usluga u ulici Branka Miljkovića (parni brojevi).
U utorak, 10. marta, sa početkom u 11 sati, obaviće se podela ovog materijala, u okviru Projketa WASTE, kojim je Niš dobio 18 300 kanti za odlaganje selektovanog otpada u individualnim domaćinstvima i 138 000 kesa za odlaganje ovog otpada u kolektivnom stanovima. Projekat realizuju Gradska opština Medijana i JKP „Medijana“.
Selektivno odlaganje otpada predstavlja proces razvrstavanja, odlaganja otpada prema njegovoj vrsti, transport i kasnije preradu ovako odloženog otpada. Cilj selektivnog odlaganja otpada je smanjenje količine otpada i zaštita životne sredine.
Veoma je važno odlagati otpad na pravilan način, jer se čuva životna sredina, smanjuje prostor na deponiji i čuvaju prirodni resursi. Svako pravilno odlaganje otpada počinje u kući, čime dajemo svoj mali doprinos u očuvanju životne sredine.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *