Noć za razbijanje tabua

Foto: K. Kamenov

Foto: K. Kamenov

Ni loše vreme, ni izuzetno niska temperatura nije uspela da uplaši Nišlije koji su trećeg dana Filmskih susreta napunili Letnju pozornicu.

Filmovi koji su se našli na repertoaru bili su „Dobra žena“ Mirjane Karanović i „Pored mene“, ostvarenje Stevana Filipovića.

Rediteljski prvenac naše proslavljene glumice Mirjane Karanović, „Dobra žena“ govori o tipičnoj patrijarhalnoj porodici sve dok Karanovićeva, u ulozi protagonistkinje Milene, ne shvati da je 30 godina živela u laži.

Film predstavlja borbu majke, prijateljice i supruge sa tajnom svoga muža i sa rakom dojke.Film Dobra zena i Mirjana Karanovic sa glumcima iz filma K Kamenov

Ukoliko je u 95 minuta moguće predstaviti sve probleme današnje omladine onda je to film „Pored mene“ uspeo – od upotrebe opijata, preko nepostojanja moralnih vrednosti, nacionalizma i homofobije.

Nakon nemilog događaja učenici ostaju zaključani i tada počinje njihova drama.

Tokom 95 minuta imali smo prilike da vidimo rađanja novih ljubavi, raskid prijateljstava, ali i poljubac dvojice glumaca, koji je izazvao aplauz među publikom.

Kuriozitet koji vezuje ova dva filma jeste taj da se u oba ostvarenja pojavljuju Karanovićeva i Hristina Petrović.

Filmski susreti traju do 26. avgusta, a posetioci će 23. avgusta moći da pogledaju film Radoša Bajića „Braća po babine linije i „Vlažnost“ Nikole Ljuca.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *