Noć u prirodi uz baklje i gitaru

 

Da li ste spremni na sat vremena bez struje? Ili i vi imate problem „Šta sad da radim?“ kad nestane struje?

Već desetu godinu za redom, poslednje subote u martu, na globalnom nivou organizacija za zaštitu prirode WWF organizuje „Sat za našu planetu“, kad se simboličnim gašenjem struje skreće pažnja na problem klimatskih promena. U Srbiji je ovo sedma godina, a Niš ima dugu tradiciju organizovanja interesantnih događaja, koji za vreme tog „mračnog“ sata pružaju priliku da se na zabavan način informišete o klimatskim promenama, kao i načinima za zaštitu životne sredine, kako na globalnom tako i na ličnom nivou.

Ove godine, iza organizovanja „Sata za našu planetu“ stoje ZOO Planet i Biološko društvo „Dr Sava Petrović“. U emisiji Coolminacija, Dimitrija Savić iz Biološkog društva rekla nam je nešto više o tome šta su spremili za sledeću subotu.

 

Ovog puta manifestacija će biti održana u Zoo kutku Kamenica. Što se programa tiče, očekuje vas akustična svirka, romantična atmosfera uz svetlost baklji, oslikavanje face i tela uz umetničku grupu „Naslikam ti facu i telo“ i još mnogo toga zabavnog

Aktuelni projekat BD „Dr Sava Petrović“,uz podršku „The Rufford Foundation-a“ tiče se uticaja klimatskih promena na planinske vode u Srbiji, a tokom „Sata za planetu“ moćićete da saznate i zašto je čak i „obična“ bara značajna za čitav ekosistem, kroz zanimljivu prezentaciju.

U subotu, 25. marta, dođite u Zoo kutak Kamenica, koji je otvoren preko celog dana, a u večernjim časovima posvećen očuvanju prirode. Ako pak ne stignete do Kamenice, barem isključite svetla od 2.30-21.30 sati!

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *