Njujorški pijanista premijerno u Simfonijskom u četvrtak

Melvil BraunMelvila Brauna, čuvenog njujorškog pijanistu u pratnji Niškog simfonijskog orkestra a pod vođstvom eminentnog dirigenta Svilena Simeonova iz Sofije, niška publika će moći da čuje u četvrtak, 28. februara od 20 sati u sali Niškog simfonijskog orkestra.

Na programu će biti dela Betovena, Čajkovskog i Dvoržaka.

Melvil Braun je rođen u Njujorku. Nastupao je sa Sofijskim simfonietta orkestrom, njujorškim Svetskim orkestrom (Ensemble du Monde) i Nasau simfonijskim orkestrom. Održao je brojne solo nastupe i koncerte kamerne muzike u Nju Jorku i širom SAD.

Skoriji nastupi uključuju Rahmanjinov drugi klavirski koncert u Lisabonu i Madridu. Oba Ravelova klavirska koncerta snimio je sa sofijskim Sinfonietta orkestrom.

Međunarodno poznati dirigent i profesor Svilen Simeonov jedan je od najistaknutijih dirigenata Bugarske. Dobitnik je nagrade Muzičar godine sa Sofija Amadeus orkestrom (1999) koju dodeljuje bugarski nacionalni radio, Kristal Lire Avard (2001) sa Colegium Musicum orkestrom – Bankja i nagrade Zlatna lira sa sofijskim Sinfonietta orkestrom (2007 i 2012) za visoka umetnička dostignuća.

Maestro Svilen Simeonov je šef dirigent sofijskog Sinfonietta orkestra i Vidinskog državnog orkestra, muzički direktor i šef dirigent orkestra Sofija Amadeus i gost dirigent brojnim orekestrima u svetu.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *