Njemu je dodeljen „Pečat grada“ – prvi put u istoriji Filmskih susreta

„Pečat grada“ na šestoj festivalskoj večeri Filmskih susreta dobio je glumac Petar Božović. Ova nagrada prvi put je dodeljena istoriji Filmskih susreta.

_DSC0120

Foto: Svetlana Rajković

„Ostao bih sa vama, ali moram da idem. Budućnost je preda mnom“, rekao je Petar Božović prilikom uručenja nagrade.

Za glumca večeri proglašen je Vuk Kostić za ulogama u filmovima „Otadžbina“ i „Igra u tami“.

Kao i prethodnih festivalskih večeri, glumci filmova „Otažbina“ i „Igra u tami“ poklonili su se publici i pokupili gromke aplauze. Osim njih, na scenu Letnje pozornice poklonili su se i volonteri Filmskih susreta „Mladi ambasadori“.

Mladi ambasadori

Mladi ambasadori

Publika je sinoć imala prilike da pogleda film „Otadžbina“ u režija Olega Novkovića. U ovom filmu uloge tumače Nada Šargin, Vuk Kostić, Marta Bjelica, Nebojša Glogovac, Anita Mančić, Milica Mihajlović, Bojan Žirović.

Drugi film koji je prikazan niškoj publici je „Igra u tami“ u režiji Juga Radivojevića u kome glume Tamara Dragičević, Viktor Savić, Vuk Kostić, Vladica Milosavljević, Borka Tomović, Igor Damjanović, Nenad Nenadović.

Sudeći po komentarima publike, a i našem utisku – na ovim Filmskim susretima ni za jedan film koji se drugi po redu prikazivao nije biloo više publike.

Smeh i aplauzi obeležili su projekciju filma „Igra u tami“, uprkos gorčini tematike kojom se bavi.

Večeras je zatvaranje Filmskih susreta, a na repertoaru su dokumentarci „Lutajuća srca – Arhiv emocija“ i „Radnički je ljubav Niša“.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *