Nišvil tim se zahvalio gradonačelniku jer je spasio festival od skandala

Kada je proglašeno da će počasna građanka Niša postati Kendi Dalfer, verujemo da nije bilo onih koji su čuli za, slobodno možemo reći, miljenicu Nišvila, a da nisu saglasni da je i bez počasne titule smatramo za svoju.

No, zadnje večeri festivala, kada joj je titula i zvanično dodeljena, a istu joj uručio prvi čovek grada Darko Bulatović, veliki broj Nišlija iz publike reagovao je glasnim negodovanjem, koje je bilo usmereno ka gradonačelniku.

Kendi se vidno zbunila, još više gradonačelnik, s njim i organizatori, pa i onaj deo publike koji je smatrao da nije bilo ni vreme ni mesto da iznosimo političke stavove u datom trenutku.

Danima nakon toga na društvenim mrežama (a gde drugo?) vodila se i vodi polemika oko toga da li je reakcija bila opravdana, očekivana, predvidiva…

Tim Nišvil džez festivala izdao je međutim saopštenje kojim delom objašnjava zbog čega je gradonačelniku pripala čast da kendi Dalfer uruči titulu počasne građanke.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Nišvil se zahvaljuje gradonacelniku Darku Bulatoviću na pomoći jer je spasio festival od skandala u trenutku otkazivanja najznačajnijeg sponzora – Naftne Industrije Srbije i ličnim angažovanjem obezbedio podršku drugih sponzora u iznosu od 4 miliona dinara. U istoriji festivala dugoj 23 godine, nijedan gradonačelnik do sada nije obezbedio ni jednog sponzora. Nišvil ističe da je gradonačelnik Darko Bulatović pomogao i drugoj najznačajnijoj gradskoj manifestaciji – Filmskim Susretima, obezbedivši sponzore u istom iznosu kao što je to bio slučaj i sa Nišvilom. Nišvil se nada da će na takvu pomoć gradonačelnika moći da računa i najstarija niška manifestacija – Horske svečanosti (zbog koje je Letnja pozornica i sagrađena), kako bi ta tri gradska kulturološka brenda još više unapredila kulturnu ponudu ne samo Niša i regiona, već i čitave Srbije.“

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *