U Nišu „Beton mahala“ koja je zabranjena u Novom Pazaru

beton-mahalaPredstava „Beton mahala“ bavi se problemima mladim i suštinski predstavlja ljubav, a sve to kroz otvaranje društvenih, političkih i religijskih pitanja. Komad je nastao sklapanjem zanimljivih priča Džane Ljajić, Eme Muratović, Ajtane Dražanin, Drage Kostić, Lejle Bučan, Amara Ćorovića, Nedima Nezirovića i Petra Kostića, koji i tumače sve uloge, ali su takođe i bili zaduženi za tekst.

Predstava koja je nakon premijere i prve reprize zabranjena u Novom Pazaru, vlastitom gradu, u Niš dolazi 26. novembra u Kupina bioskop, a početak je zakazan za 20 sati.

„Nisam očekivao da neko može da zabrani predstavu u kojoj osmoro dece, šest Bošnjaka i dvoje Srba, govori o ljubavi prema svom gradu i problemima koji tamo postoje, pritom ne vređajući nikoga. Ova situacija mi je neverovatna i zbog toga što su premijera i repriza predstave prošle uz ovacije publike glumcima na sceni. Mada, iskreno, ništa me više ne iznenađuje u Srbiji“, rekao je Branislav Trifunović, jedan od reditelja, nakon zabrane predstave u januaru 2015. godine.

Za režiju je takođe zadužen Rifat Rifatović, a za produkciju trupa Joj evo ih opet iz Novog Pazara.

Za niško izvođenje predstave karte se mogu kupiti po ceni od 550 dinara za parter, odnosno 500 dinara za balkon na blagajni Kupina bioskopa, ili se rezervisati putem Art&Tour-a koji je zadužen za organizaciju niške premijere.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Jedan komentar na “U Nišu „Beton mahala“ koja je zabranjena u Novom Pazaru

  1. Pingback: U Nišu „Beton mahala“ koja je zabranjena u Novom Pazaru | Niške Vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *