Nišlijke jedine iz Srbije simultano dojile

Foto: Super radio

Foto: Super radio

U okviru obeležavanja Svestke nedelje dojenja danas je u Nišu održana akcija simultanog dojenja – Big Latch On.

Akciji se pridružilo 8 mama više nego prošle godine kada ih je bilo 3, a učesnice iz grada na Nišavi jedine su iz Srbije koje su se pridružile ovoj globalnoj akciji.

Mame su pokušale da obore rekord iz 2013. godine kada je u istom satu svuda u svetu svoje bebe podojilo 14173 dojilja.

Svetska nedelja dojenja obeležava se u preko 120 zemalja širom sveta, a zajednički podoj prvi put je održan 2005. godine na Novom Zelandu.

Organizatori su grupa Nišlijke koje podržavaju dojenje, Info centar iz Brusa na čelu sa Terezom Kiš Miljković, vršnjačkom savetnicom za dojenje, Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin i Super radio Niš.

Pomoć pri realizaciji pružila im je štamparija Nais print, Irski pab „Crazy horse“, opština Brus i Gradska opština Medijana.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *